Co jsou to elektrolyty a proč se bez nich neobejdeme?Kristýna Brázdová 10. 03. 2019Ať už pijete vodu balenou či z vodovodního kohoutku, s největší pravděpodobností obsahuje stopové množství...
Kiwano, proč byste měli tuto rohatou okurku znát?Barbora Brodacká 9. 03. 2019Slyšeli jste o kiwanu? Kiwano (Cucumis metuliferus) někdy nalezneme pod označením africká rohatá okurka nebo...
Badyáník pravý, k čemu je toto hvězdicovité koření dobré?Barbora Brodacká 8. 03. 2019Badyáník má natolik krásné plody, že se skoro častěji používají jako ozdoba než jako koření....
7 důvodů, proč konzumovat mořské řasyBarbora Brodacká 6. 03. 2019Mořské řasy jsou zdrojem potravy nejen pro život v oceánu, ale i pro člověka, a...
Serapeptáza, dar pro zdraví od bource morušovéhoKristýna Brázdová 5. 03. 2019Serapeptáza je proteolytický enzym, což znamená, že rozkládá bílkoviny na menší složky nazývané aminokyseliny. Serapeptázu...
Je fialová mrkev zdravější než normální?Kristýna Brázdová 4. 03. 2019Pokud se řekne mrkev, většina z nás si představí oranžovou plodinu. Málokdo však ví, že...
Sulforafan: Kde ho najdeme a k čemu je dobrý?Pavla Novotná 3. 03. 2019Sulforafan je jednou ze sloučenin, o kterých většina lidé ještě neslyšela a přitom mají zásadní...
Co je to kolostrum a jaké má přínosy pro zdraví?Kristýna Brázdová 1. 03. 2019Kolostrum neboli mlezivo je prvotní mléko, které se tvoří u savců v mléčné žláze těsně...
Co je to medovina a má nějaké přínosy pro naše zdraví?Kristýna Brázdová 28. 02. 2019Medovina patří mezi kvašené alkoholické nápoje. Je však velmi málo rozšířená. Pro její výrobu se...
Jak na česnekový čaj, který rozdrtí chřipku i nachlazení?Kristýna Brázdová 27. 02. 2019Kašel a nachlazení patří mezi nejčastější zdravotní obtíže. Viníkem častého nachlazení může být proměnlivé počasí...
Mungo fazole, superzdravá luštěnina, která se používá už 5000 letBarbora Brodacká 25. 02. 2019Mungo fazole je obecný název pro semena rostliny známé jako vigna zlatá (Vigna radiata). Je to jednoletá rostlina, která patří do čeledi bobovitých.
Co se stane s jídlem, když na něj vlétne moucha?Pavla Novotná 22. 02. 2019Kdykoliv se na jídle objeví moucha, obvykle se ptáme sami sebe, je lepší ho vyhodit...
Tajemný Shilajit je černým zlatem z tibetských horKristýna Brázdová 21. 02. 2019Himaláje jsou pohoří, které místní lidé považují za posvátné. Tyto hory mají zvláštní místo v tibetském...
Geniální směs medu s česnekem nakopne váš imunitní systémBarbora Brodacká 19. 02. 2019Jak med, tak i česnek nabízejí silné antibiotické vlastnosti, které podpoří náš imunitní systém. Když...
10 překvapivých využití jablekKristýna Brázdová 18. 02. 2019Lékaři tvrdí, že jedno jablko denně je dostačující pro dlouhý a zdravý život. Toto ovoce...
10 potravin vhodných pro nastartování dneBarbora Brodacká 17. 02. 2019Snídaně je velmi důležitou součástí každého dne, proto byste si na ni měli udělat dostatek...
7 míst, kterých byste se neměli dotýkat holýma rukamaBarbora Brodacká 15. 02. 2019Celá řada studií ukazuje, že ruce jsou nejčastější přenašeči bakterií, které ohrožují naše zdraví. Přestože...
Galerie potravin, které léčí orgány, jež připomínajíPavla Novotná 14. 02. 2019Mnoho potravin až nápadně připomíná lidské orgány či celé části těla. Je to jen náhoda...
Nejlepší vs nejhorší jídla před spanímPavla Novotná 13. 02. 2019Levandule na polštáři, omezení digitálních technologií nebo meditace. To jsou způsoby, kterými se snažíme podpořit...
Kyselina alfa-lipoová: Proč je tak důležitá a kde ji najdeme?Kristýna Brázdová 12. 02. 2019Kyselina alfa-lipoová, či jen kyselina lipoová, je antioxidant s dalekosáhlým přínosem pro zdraví. Ačkoliv o...