Ovesná kaše jako dokonalá snídaně, která nabízí i mnoho zdravotních benefitůKristýna Brázdová 17. 04. 2020Ovesná kaše je pro zimní období opravdu ideální snídaní. Nejenže hned ráno příjemně zahřeje, ale...
Recepty pro chladné dny na zahřátí těla i dušePavla Novotná 19. 03. 2020Zdravá strava je důležitou obranou především v období chřipek a nachlazení, které přichází ze sychravým...
Jednoduché přísady a rychlá a chutná jídla pro zdravé stravováníKristýna Brázdová 17. 02. 2020Možná si myslíte, že příprava zdravé stravy často nebývá jednoduchá, zvláště, pokud tomu musíte obětovat...
Přírodní cesty k lepšímu spánkuKristýna Brázdová 3. 02. 2020Dobrý a kvalitní spánek je pro naše tělo velice důležitý, to ví každý z nás....
Připravte si tibetský čaj pro dlouhověkostKristýna Brázdová 23. 01. 2020Tibetská medicína je velmi rozšířená po celém světě a to díky tomu, že se zde...
Domácí pečený čaj příjemně zahřeje, má lahodnou chuť a potěší i jako vánoční dárekPavla Novotná 13. 12. 2019Není nic příjemnějšího, než když přijdete z odpolední procházky a dopřejete si šálek horkého čaje....
Dopřejte si zdravé zahřátí v podzimních dnechBarbora Brodacká 11. 10. 2019Během podzimního období nás dostihnou chladné pochmurné dny plné deště. Právě během tohoto období se...
Připravte si domácí zázvorový sirup a „shot“, který vás příjemně zahřeje během chladnějších dnůPavla Novotná 12. 09. 2019Zázvor je druhem koření, který se získává z oddenků rostliny zázvoru lékařského (Zingiber officinale). Je...
Rychlá snídaně či rychlý oběd? Naučte se připravovat tzv. „bowl“Barbora Brodacká 30. 08. 2019Setkali jste se již s kavárnou, která měla na menu tzv. smoothie bowl? Bowl je...
S modrou spirulinou můžete v kuchyni čarovat přírodní cestouBarbora Brodacká 29. 08. 2019Se spirulinou jste se již pravděpodobně setkali, minimálně jste o ní slyšeli. Jedná se o...
Kombucha: Znáte tento fermentovaný nápoj?Kristýna Brázdová 15. 08. 2019Setkali jste se již v kavárnách či obchodech se zdravou výživou s podivně vyhlížejícím fermentovaným...
3 tipy na zdravé pokrmy s konopným semínkem aneb proč ho konzumovatPavla Novotná 1. 08. 2019Konopné semínko nemá na organismus žádné omamné účinky. Jedná se však o semínka, která ukrývají...
Připravte si zelené smoothie plné zdravíPavla Novotná 15. 07. 2019Smoothie je dnes velmi oblíbeným nápojem. Připravuje se z různých druhů ovoce, zeleniny, semínek, oříšků...
Jak na česnekový čaj, který rozdrtí chřipku i nachlazení?Kristýna Brázdová 27. 02. 2019Kašel a nachlazení patří mezi nejčastější zdravotní obtíže. Viníkem častého nachlazení může být proměnlivé počasí...
Cukr je nezdravý, vyrobte si raději datlový karamelBarbora Brodacká 26. 02. 2019Karamel je velmi oblíbená surovina, která se používá v celé řadě receptů nebo na dozdobení...
Jablečné čipsy se skořicí podpoří srdce i mozekBarbora Brodacká 23. 02. 2019Už se vám někdy stalo, že jste dostali na něco chuť a ta chuť byla...
10 potravin vhodných pro nastartování dneBarbora Brodacká 17. 02. 2019Snídaně je velmi důležitou součástí každého dne, proto byste si na ni měli udělat dostatek...
Salát z česneku a okurek, který sníží krevní tlak i cholesterolBarbora Brodacká 11. 02. 2019Hypertenze, také známá jako vysoký krevní tlak, je zdravotní obtíž, kterou trpí řada lidí a...
Co je to fermentace a jak se potraviny fermentují?Pavla Novotná 8. 01. 2019Proces, který používá mikroorganismy, jako jsou bakterie nebo kvasinky, k převádění sacharidů na alkohol nebo organické kyseliny za anaerobních podmínek.
Květákové placky s chia: Pochoutka pro podporu zdravíKristýna Brázdová 27. 11. 2018Tyto placky jsou nejen chutné, ale také nabízejí celou řadu výživných látek. Květák obsahuje mnoho...