9 ajurvédských tipů, které vám zajistí pevné zdravíKristýna Brázdová 9. 04. 2019Hledání cesty k pevnému zdraví může mít mnoho podob, ale většinou dospějeme k názoru, že...
10 každodenních věcí, které vás mohou zabít, pokud si nedáte pozorKristýna Brázdová 5. 04. 2019Mnoho věcí každodenní potřeby a činností, které běžně děláme, se pro nás může stát náhlým...
5 pokojových rostlin, které pomohou s nespavostíBarbora Brodacká 5. 04. 2019Domácí rostliny mají nejen zvýšit krásu našeho domova, ale také zvýšit a chránit naše zdraví. Některé...
Proč je náš mozek rozdělený na 2 poloviny?Pavla Novotná 4. 04. 2019Náš mozek je rozdělen na dvě poloviny – hemisféry. Je populární představa, že jedna polovina...
Může být slanina zdravější než ryba?Barbora Brodacká 3. 04. 2019Ano, čtete správně. Ryby byly vždy nabízeny jako jedna z nejzdravějších potravin, jako bezpečná a...
Příznaky, které ukazují, že jste závislí na soliBarbora Brodacká 2. 04. 2019I když je sůl minerálem, který je životně důležitý pro normálně fungující lidské tělo, naše moderní denní strava jí obsahuje příliš mnoho.
Proč někdy slintáme ve spánku a co to vypovídá o zdraví?Barbora Brodacká 31. 03. 2019Slintání během spánku je pro některé choulostivé téma. Ve skutečnosti se však není za co...
5 fatálních důsledků osamělostiBarbora Brodacká 30. 03. 2019Každý z nás se v určitém okamžiku svého života cítí osamělý. Tento pocit není nikdy...
Obkládání prkénka papírem není podle výzkumů dobrý nápadBarbora Brodacká 28. 03. 2019Většina z nás veřejné toalety využívá pouze v tom nejnutnějším případě. Důvodem je obava z...
5 pravidel, jak pít vodu podle AjurvédyKristýna Brázdová 27. 03. 2019Chcete zůstat zdraví? Pak je důležité tělu dodávat vodu a podle Ajurvédy existuje několik zásad, které bychom při pití měli dodržovat.
Melatonin je životně důležitý: Co dělat, když ho máte nedostatek?Kristýna Brázdová 25. 03. 2019Melatonin je hormon, který produkuje epifýza (část mozku). Někdy se také nazývá hormon spánku, neboť právě melatonin vyvolává nutkání spát.
Co má v našem těle na starosti glukosamin?Pavla Novotná 22. 03. 2019Glukosamin je sloučenina, která se přirozeně vyskytuje v našem těle, ale je také oblíbeným doplňkem...
5 důvodů, proč používat kokosový ocetPavla Novotná 21. 03. 2019Kokosový ocet tvoří základ kuchyně jihovýchodní Asie a indické kuchyně. Vyrábí se z mízy kokosových květů fermenatcí po dobu 8-12 měsíců.
Co je to lysin a proč se bez něho neobejdeme?Pavla Novotná 20. 03. 2019Lysin je stavební kámen pro bílkoviny. Je to esenciální proteinogenní aminokyselina, kterou si lidské tělo neumí samo vyrobit.
Čaj Essiac: Je skutečně zázračný pro závažná onemocnění?Kristýna Brázdová 19. 03. 2019Essiac je bylinný čaj, který získal širokou popularitu mezi milovníky přírodních léků. Zastánci tvrdí, že...
6 zdravotních výhod Pueraria mirificaPavla Novotná 18. 03. 2019Existuje rostlina, která dokáže vrátit mládí? Pueraria mirifica to údajně dokáže. Tato rostlina roste v...
Kolokázie jedlá: Nutriční zázrak, který si vypěstujete i domaPavla Novotná 17. 03. 2019Kolokázie jedlá (Colocasia esculenta), či též taro (nebo kořen taro), je velmi stará kulturní plodina,...
Co je to bezlaktózové mléko?Barbora Brodacká 15. 03. 2019Bezlaktózové mléko vám nic neříká? Mnoho lidí nemůže konzumovat mléko a mléčné výrobky. Pokud někdo trpí nesnášenlivostí laktózy,
7 důvodů, proč používat kardamom Kristýna Brázdová 12. 03. 2019Kardamom zná většina lidí jen jako koření, ale věděli jste, že má výrazný vliv i...
D-ribóza, kriticky důležitá molekula cukruBarbora Brodacká 11. 03. 2019Ribóza patří mezi monosacharidy ze skupiny aldopentóz a v přírodě je obvyklá její D forma....