Salát z česneku a okurek, který sníží krevní tlak i cholesterolBarbora Brodacká 11. 02. 2019Hypertenze, také známá jako vysoký krevní tlak, je zdravotní obtíž, kterou trpí řada lidí a...
Co byste měli vědět o barvách ovoce a zeleniny?Barbora Brodacká 10. 02. 2019Má nějaký význam barva potravin, které konzumujeme? Konzumace potravy bohaté na ovoce a zeleninu je...
Co je to čaj Oolong a jak působí na naše zdraví?Pavla Novotná 9. 02. 2019Oolong, exotický nápoj z Číny, se vyrábí z lístků stejné rostliny, jako pro výrobu čajů...
Jakým způsobem působí alkohol na mozek?Kristýna Brázdová 7. 02. 2019Alkohol se zpočátku může zdát vzrušující a zábavný, neboť se nejprve cítíte uvolnění, vzrušení a...
8 vážných vedlejších účinků pálení vonných tyčinekPavla Novotná 6. 02. 2019Pokud pravidelně používáte vonné tyčinky pro lepší náladu nebo při meditaci, měli byste vědět, že sice skvěle voní a navozují příjemný pocit, ale při nadměrném používání mohou škodit
10 důvodů, proč pravidelně konzumovat lilekPavla Novotná 5. 02. 2019Lilek vejcoplodý, známý též jako baklažán, je rostlina, která nabízí plody v podobě červenofialových bobulí s jemnou a měkkou dužinou.
Momordika má zajímavé zdravotní benefityBarbora Brodacká 1. 02. 2019Hořká okurka, známá také jako momordika (Momordica charantia), patří mezi méně známé plodiny. Její název...
Zjistěte, proč pít pravidelně ovčí mlékoPavla Novotná 30. 01. 2019Je sice pravda, že u nás ovčí mléko není tak oblíbené, ale v některých částech světa však využívají výhody, které nabízí.
Zpívání výrazně ovlivňuje fyzické i duševní zdravíBarbora Brodacká 29. 01. 2019Zpíváte si občas? Studie ukázaly, že i obyčejný zpěv poskytuje úžasné přínosy pro zdraví. Nezáleží...
Rambutan, exotické ovoce s mimořádným přínosem pro organismusBarbora Brodacká 28. 01. 2019Rambutan je tropické ovoce, jehož název je odvozený z malajského slova "rambut", což znamená vlasy a to kvůli vlasovým výčnělkům, které pokrývají plody.
5 zdravotních výhod čaje RooibosKristýna Brázdová 25. 01. 2019Čaj Rooibos získává popularitu jako lahodný a zdravý nápoj. Je to chutná alternativa bez kofeinu k černému a zelenému čaji.
Co s vámi udělá každodenní konzumace okurek?Kristýna Brázdová 23. 01. 2019Pravidelná konzumace okurek je podle výzkumů zdravější, než se předpokládalo. Mnoho lidí považuje okurky za...
Čajot má fantastické účinky pro náš organismusKristýna Brázdová 22. 01. 2019Příroda nabízí mnoho zázraků, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jedním z nich je i...
Co je to glycin a co byste o něm měli vědět?Pavla Novotná 21. 01. 2019Glycin je aminokyselina, kterou naše tělo používá k tvorbě proteinů, které potřebuje pro růst a udržování tkáně a pro výrobu důležitých látek, jako jsou hormony a enzymy.
Proč byste si měli dát rozkrojený citron vedle postele?Kristýna Brázdová 20. 01. 2019Všichni víme, že citron je užitečný pro naše zdraví a to díky vysokému obsahu vitamínu C. Přidáváme jej do čaje nebo jím dochucujeme saláty.
Objevte fascinující vlastnosti cukrového jablkaBarbora Brodacká 19. 01. 2019Cukrové jablko, také známé jako Atis fruit nebo čerimoja, je tropické ovoce, které má svůj původ v Jižní Americe a západní Indii.
Jak ovlivní tělo pravidelná konzumace řapíkatého celeru?Kristýna Brázdová 17. 01. 2019Řapíkatý celer je zelenina, která nabízí celou řadu výhod. Většinou jej používáme na přípravu zeleninových koktejlů nebo smoothie.
9 zdravotních přínosů dračího ovoceBarbora Brodacká 16. 01. 2019Dračí ovoce, či také pitahaya, patří mezi ty druhy plodů, které nabízejí velmi neobvyklý vzhled....
Vodní kefír: Je skutečně přínosný pro naše zdraví?Pavla Novotná 13. 01. 2019Vodní kefír je fermentovaný šumivý nápoj, který si získává mezi uživateli velkou oblibu. Kromě toho neobsahuje mléko. Pojďme si jeho výhody více přiblížit.
Červená kvasnicová rýže: Jaké jsou její výhody a jak ji používat?Kristýna Brázdová 11. 01. 2019Červená kvasnicová rýže je druh fermentované rýže, která se vyrábí za použití specifického druhu kvasnic...