Objevte fascinující vlastnosti cukrového jablka

Cukrové jablko, také známé jako Atis fruit nebo čerimoja, je tropické ovoce, které má svůj původ v Jižní Americe a západní Indii. Jde o plody stromu zvaného Anona šupinatá (Annona squamosa), ten se pěstuje pro své netradiční plody, které jsou považovány za jedny z nejchutnějších. Jejich zralá dužina má smetanovou barvu a šťavnatou, sladce aromatickou chuť. Také obsahuje velké množství vitamínů a minerálů.

Zdravotní přínosy cukrového jablka

1. Regulace krevního tlaku – Cukrová jablka obsahují velké množství draslíku, který pomáhá regulovat krevní tlak tím, že kontroluje v těle množství sodíku.

2. Snížení rizika srdečních obtíží – Ovoce obsahuje hořčík, což je minerál důležitý pro náš kardiovaskulární systém. Tento minerál může pomoci snížit riziko výskytu srdečních obtíží.

3. Regulace hladiny cholesterolu – Díky obsahu vitamínu B3 (niacin) pomáhá ovoce udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi.

4. Řízení hladiny cukru v krvi – Jednou z největších výhod tohoto ovoce je řízení cukru v krvi, což pomáhá předcházet výskytu cukrovky.

5. Pomoc proti chudokrevnosti – Ovoce je bohaté na železo, což z něj činí vynikající prostředek pro ty, kdo trpí chudokrevností v důsledku nedostatku železa v krvi.

6. Podpora zdravého zraku – Jablka obsahují velké množství vitamínu A, což je silný antioxidant, který chrání buňky rohovky a sítnice před poškozením a škodlivými účinky volných radikálů.

7. Pevné kosti – Pro naše kosti je kromě vápníku důležitý také hořčík. Oba tyto minerály se v cukrovém jablku nacházejí. Hořčík aktivuje vitamín D, který podporuje lepší vstřebávání vápníku do kostí, které zároveň posiluje.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.