Zvěřina má méně kaloriíPavla Novotná 9. 09. 2017Jako všechno, tak i maso z lesní zvěře má své klady i zápory. Kladnou stránkou...
Ovlivní naši náladu strava?Barbora Brodacká 8. 09. 2017Jsou potraviny, které uspávají, jiné navozují vzrušení nebo naopak utišují bolest. Mezi některé z nich...
Těstoviny – zdravý základ chutných jídelBarbora Brodacká 1. 09. 2017Původně byly těstoviny zavrhovány jako syté, ale málo výživné. Dnes jsou známé jejich klady spočívající...
Jaká strava je vhodná při sportování?Barbora Brodacká 19. 08. 2017Výsledky zvláště vrcholových sportovců jsou závislé nejen na tréningu, ale také na výživě. Sportovci mají...
Šáchor jedlý: Potravina, která se dávala faraonům na jejich poslední cestuKristýna Brázdová 30. 07. 2017Není zatím zcela jasné, odkud šáchor pochází. Jedni tvrdí, že jeho vlastí je severní Afrika,...
Noni je léčivé superovoce PacifikuPavla Novotná 16. 07. 2017Domovinou nízkého stálezeleného stromu nebo keře je jihovýchodní Asie. Odtamtud se dřevina rozšířila až do...
Všelék, který je neprávem opomíjenýPavla Novotná 11. 07. 2017Bukvice lékařská je bylina, které bychom si rozhodně měli více všímat než doposud. Je opomíjená,...
Lupina: bílkovina budoucnosti, která se konzumuje už 2000 letKristýna Brázdová 9. 07. 2017Tato modře kvetoucí rostlina se objevuje i v naší přírodě kolem cest nebo v zahradách....
Heřmánek, to je všelék, který zná snad úplně každýKristýna Brázdová 22. 06. 2017Představovat heřmánek pravý, to je jako nosit dříví do lesa. V tuzemsku jedna z nejrozšířenějších a zřejmě...
Hloh, to je síla pro vaše srdcePavla Novotná 21. 06. 2017Tak tuto rostlinu bychom si měli považovat a rozhodně nepodceňovat její sílu při problémech se...
12 způsobů využití nedopité kávyKristýna Brázdová 21. 04. 2017Je docela dost způsobů, jak využít samotné kávové zrno, ale co si počít se zbytky...
Recept na přírodní velikonoční vajíčka a co s nimi po VelikonocíchBarbora Brodacká 17. 04. 2017Velikonoce jsou v křesťanském světě nejdůležitějším svátkem právě pro akt znovuzrození. Jaro je navíc samo...
Jak (ne)upéct raw čokoládovo-peprmintový dezert?Pavla Novotná 3. 04. 2017Pokud jste se rozhodli pro veganský životní styl, čeká vás spoustu výzev v podobě hledání náhrady...
Oves je prevencí proti rakovině, zařaďte ho do svého jídelníčkuBarbora Brodacká 29. 03. 2017Další rostlina, kterou všichni dobře známe – oves setý. Jedná se o kulturní obilninu, kterou...
Červená řepa je bojovník proti rakovině a nejen to!Pavla Novotná 20. 03. 2017Nepěstujete ji a na trzích či v obchodech jí míjíte bez povšimnutí? Velká chyba! Červená řepa...
Kaki: Pokrm bohů z ValencieKristýna Brázdová 9. 03. 2017V našich obchodech již není ničím neobvyklým. Oranžové, lesklé ovoce ve tvaru broskve, se celým jménem nazývá Kaki Persimon Bouquet.
Na quinoi „ujížděli“ už staří Inkové a vy byste měli takéKristýna Brázdová 2. 03. 2017Hned na začátku je potřeba říci, že quinoa je superpotravina. Pokud teď půjdete a tuto „obilovinu“ zařadíte do svého jídelníčku, uděláte dobře.
Proč jíst lososa? Abyste byli zdraví a šťastníKristýna Brázdová 1. 03. 2017Losos je delikatesa, na které si rádi pochutnáme. Pokud je pravidelnou součástí našeho jídelníčku, jenom dobře. Losos má totiž výrazný vliv na naše zdraví.
Sladké brambory? Určitě! Dejte si batátyBarbora Brodacká 23. 02. 2017Hlízy tropické rostliny povijnice batátové či jedle jsou tzv. batáty. Sladké brambory. Čím dál více se uplatňují v našich kuchyních, neboť jsou velmi zdravé
Potraviny, které vám nakopnou mozekPavla Novotná 18. 02. 2017Že i lidský mozek potřebuje výživu, to snad víme všichni. Aby dobře fungoval, musíme mu...