PastinákBarbora Brodacká 6. 05. 2016Zatímco někteří používají pastinák celé roky, někteří o něm ještě ani neslyšeli. Pastinák je velmi výživná...
Kapusta kadeřávekPavla Novotná 3. 05. 2016Kapusta kadeřávek, nebo také jen kadeřávek, je odrůda kapusty, která netvoří pevné hlávky, ale na...
Pelyněk pravýPavla Novotná 2. 05. 2016Pelyněk pravý je dřevnatou bylinou, kterou lze snadno nalézt snad na každé louce a podél...
ŠťavelBarbora Brodacká 2. 05. 2016Šťavel kyselý je chutným darem z lesa, který se může stát součástí mnoha pokrmů. V...
PórekPavla Novotná 6. 04. 2016Pórek je dostupný po většinu roku, a proto bývá součástí mnoha receptů. Je to zelenina...
PaprikyBarbora Brodacká 5. 03. 2016Snad jen málokomu by nechutnaly papriky, obzvláště tehdy, pokud jsou součástí vařených pokrmů. Jsou nejbohatším...
KukuřicePavla Novotná 4. 03. 2016Nekonečná kukuřičná pole podél cest jsou lákavou možností, jak se kukuřice zmocnit, ale raději doporučujeme...
Kapusta růžičkováPavla Novotná 3. 03. 2016Kapusta růžičková je pro mnohé nejoblíbenějším druhem kapusty. Podává se buď na košťálu, nebo bez...
Salát z tykveKristýna Brázdová 7. 02. 2016Máte dostatek tykví? V tom případě byste si neměli nechat ujít salát z tykve, který...
PetrželKristýna Brázdová 6. 02. 2016Pokud máte k petrželi odpor, věřte, že se jedná o velmi zdravou ingredienci, které byste...
Patlažán (Lilek vejcoplodý)Barbora Brodacká 5. 02. 2016Dříve byly patlažány pro mnoho lidí neznámou plodinou, ale v dnešní době pronikají stále více...
TukyKristýna Brázdová 30. 01. 2016Tuky se řadí mezi jednoduché lipidy. Někteří lidé si pod nimi představí tuky na smažení, jiní...
SacharidyBarbora Brodacká 30. 01. 2016Sacharidy se často nepřesně nazývají cukry, na tento omyl je třeba dát pozor. Skládají se...
VodaKristýna Brázdová 30. 01. 2016Voda je životodárnou tekutinou, bez které by na Zemi nebylo života. Její chemické označení je...
Sveřep stoklasaPavla Novotná 2. 01. 2016Sveřep stoklasa roste na úhorech jako plevel, z obilek se vaří kaše, můžeme jej přidávat...
SyrovátkaBarbora Brodacká 1. 01. 2016Syrovátka je v dnešní době stále více oblíbená. Vzniká po sražení mléka a je to...