Lesní jahodaBarbora Brodacká 2. 07. 2016Zralé plody jahod jsou lesní pochoutkou, z listů čerstvých, zmrzlých i sušených vaříme lesní čaj.
BrusniceKristýna Brázdová 2. 07. 2016Zralé bobule – brusinky jsou nakysle trpké a zavařují se s cukrem na kompot k...
BorůvkyBarbora Brodacká 2. 07. 2016Čerstvě nasbírané borůvky, zavařené s cukrem i usušené nabízejí kromě pochoutky, pomazánek a náplně do...
BílkovinyBarbora Brodacká 2. 07. 2016Bílkoviny jsou jednou z nejdůležitějších živin, kterou naše tělo potřebuje dodávat každý den. Jedná se...
PepřKristýna Brázdová 2. 07. 2016Pepř je tím nejzákladnějším kořením, které se používá v kuchyních po celém světě. Různé druhy...
Bez černýKristýna Brázdová 2. 07. 2016Bez černý je nezaměnitelný keř, který má velký význam zejména v lidovém léčitelství. Zatímco dříve rostl...
HořčiceKristýna Brázdová 2. 07. 2016Mnoho lidí považuje hořčici za nezbytnou ingredienci při grilování, ale její použití je mnohem širší....
RozmarýnBarbora Brodacká 2. 07. 2016Rozmarýn je nejen okrasou v květináči, ale i skvělým kořením. Pochází z jižní Evropy. Protože...
Bobkový listKristýna Brázdová 29. 06. 2016Bobkový list dříve nosili římští císaři na hlavě a dnes je nepostradatelnou součástí kuchyně, ve...
ChřestPavla Novotná 28. 06. 2016Chřest je chutnou ingrediencí, kterou mnoho lidí ještě nikdy neochutnalo. V zelených hlavičkách chřestu je...
LevanduleKristýna Brázdová 10. 06. 2016Levandule má opravdu mnoho využití. Na mnohé zahrádce se pěstuje bohužel jen jako zahradní bylina, ale i...
Štěrbák zahradníBarbora Brodacká 7. 06. 2016Pokud štěrbák zahradní neznáte, je nejvyšší čas se s ním seznámit. Jinak nazývaný také jako...
ŘedkvičkaPavla Novotná 6. 06. 2016Redkvičky jsou pro mnohé neodmyslitelnou lahůdkou, která chutná na všechny způsoby. Redkvičky jíme převážně syrové, abychom...
MalinyKristýna Brázdová 2. 06. 2016Maliny jsou lákavou přírodní pochoutkou, které se jen těžko vyrovná jakákoliv cukrovinka. Tyto lesní plody...
Paprika (koření)Kristýna Brázdová 2. 06. 2016Paprika patří mezi základní koření, které by nemělo chybět v žádné domácnosti. Jeho specifická chuť...
KapustaPavla Novotná 28. 05. 2016Kapusta je zeleninou, která by v jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je biologicky hodnotná, protože obsahuje...
Čínské zelíPavla Novotná 26. 05. 2016Čínské zelí je osvěžující zeleninou, kterou mnozí znají jako nepostradatelnou součást baget nebo salátů. Přichází...
Tykev (dýně, turek)Barbora Brodacká 7. 05. 2016Tykev se velmi snadno pěstuje a má širokospektré využití. Ačkoliv plody tykví (podobné větší okurce)...
RajčataPavla Novotná 6. 05. 2016Rajčata jsou bez pochyby jedním z nejoblíbenějších druhů zeleniny a skvěle chutnají jak syrová, tak...
PolníčekBarbora Brodacká 6. 05. 2016Polníček patří mezi méně známé ingredience, je bohatý na vitamíny C i A a z...