Chřest

Chřest je chutnou ingrediencí, kterou mnoho lidí ještě nikdy neochutnalo. V zelených hlavičkách chřestu je hodně vitaminu C, ostatních vitaminů jen málo. Z nerostných látek obsahuje chřest mnoho železa, jinak má převahu kyselinotvorných nerostných látek, jako je síra a fosfor. Je lehce stravitelný.

V obchodech ho můžeme najít po celý rok, ale na trhu zejména v dubnu a květnu. Nabízí se dva druhy chřestu: tenký, jinak zvaný polévkový chřest, a silné stejnoměrné stonky, které se hodí k vaření a dušení. Chřest musí být čerstvý, nezvadlý, jen tak se dá dobře sloupnout. Chřest postavíme seříznutými stonky do hrnku s trochou vody, když zkřehne, sloupneme ho ostrým nožem od hlavičky ke kořenu. Hlavičku jen lehce očistíme nebo opláchneme, je nejchutnější.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X