KřenPavla Novotná 2. 08. 2016Křen je nejen velmi chutný, ale i velmi zdravý. Pochází z východní Evropy, ale pěstuje...
ŠpenátPavla Novotná 1. 08. 2016Špenát je odjakživa oblíbeným doplňkem studených i vařených pokrmů. Je výživný a lehce stravitelný. Syrový...
ZelíBarbora Brodacká 1. 08. 2016Zelí je odnepaměti jedním z nejpopulárnějších druhů zeleniny, je velmi zdravé a stalo se součástí mnoha pokrmů....
Máta peprnáPavla Novotná 1. 08. 2016Máta peprná pronikavě voní mentolem, obsaženým v jejím éterickém oleji. Osvěžuje, chladí, mírní bolesti a...
SmetánkaBarbora Brodacká 1. 08. 2016Krásné žluté květy pampelišky, nebo také smetánky, dokáží vykouzlit úchvatné zářící koberce, na které je...
Lišejník islandskýPavla Novotná 31. 07. 2016Lišejník islandský spařujeme dvakrát za sebou vařící vodou a výluh vylijeme. Teprve potom můžeme spařit...
KariKristýna Brázdová 31. 07. 2016Jen málokdo nemá rád kari, jedná se o jedno z nejlepších a nejoblíbenějších koření. Pod...
LípaBarbora Brodacká 30. 07. 2016Lipový květ sbírejte a usušte na léčivý nápoj. Co nespotřebujete, odevzdejte do sběru! Lipové thé...
ČesnekBarbora Brodacká 30. 07. 2016Česnek je základní výbavou většiny kuchyní po celém světě, jistě máte alespoň pár stroužků ve...
KlikvaKristýna Brázdová 29. 07. 2016Klikva má červené šťavnaté bobule velké jako „velké brusinky“, jak se jim také někdy říkalo,...
Zelený hrášekKristýna Brázdová 28. 07. 2016Čerstvý zelený hrášek je zeleninou, kterou pohrdne jen opravdu málokdo. Hrášek je výživný, protože obsahuje...
TrnkaBarbora Brodacká 28. 07. 2016Trnka obecná (nebo také slivoň trnka či slivoň trnitá) je vysoký keř se silnými trny. Plody jsou...
JitrocelPavla Novotná 28. 07. 2016Jitrocel se odedávna sbíral jako vzácná léčivá bylina, hospodyně z něj vařily jitrocelovou šťávu, prodávanou...
JeřábKristýna Brázdová 28. 07. 2016Sladký jeřáb má krásné červené plody, jeřabiny, dozrávají na podzim. V táboře můžete uvařit z...
DřínBarbora Brodacká 27. 07. 2016Dřín je vzácný strom nebo keř. Roste u nás jen v nejteplejších polohách. Navinule nasládlé...
Fazolové luskyPavla Novotná 26. 07. 2016Fazolové lusky jsou lahůdkou, která je navíc velmi zdravá, obsahují karoten i vitamín C, vápník...
SedmikráskaPavla Novotná 26. 07. 2016Sedmikráska je příliš krásná a jemná než abyste její osmou krásu hledali v salátu z...
Řeřicha potočníBarbora Brodacká 25. 07. 2016Řeřicha potoční (Řeřišnice potoční, potočnice lékařská) je jedním z devíti u nás rostoucích druhů řeřišnic....
PtačinecKristýna Brázdová 24. 07. 2016Ptačinec je větevnatá bylina, roste u nás v několika druzích. Ptačinec obecný, také nazývaný „žabinec“,...
ŠípkyKristýna Brázdová 22. 07. 2016Šípkový čaj nebo šípková omáčka vám jistě něco říkají. Šípky jsou odnepaměti zdravou ingrediencí, která...