Šípky

Šípkový čaj nebo šípková omáčka vám jistě něco říkají. Šípky jsou odnepaměti zdravou ingrediencí, která nemohla chybět v četných pokrmech. Samotné šípky jsou plodem růže šípkové, která se nazývá také planá nebo psí růže. Jsou velmi bohaté na vitamín C a sbírají se v říjnu a v listopadu. Plody se zpracovávají na sirup, marmeládu nebo šťávu a samozřejmě se využívají na přípravu čaje. Čaj se připravuje, ze sušených plodů, odstraňují se jen vrchol a stopka.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.