Okurka

Okurka je osvěžujícím doplňkem stravy a ačkoliv pochází z Asie, dnes je neodmyslitelnou součástí většiny českých zahrádek. Obsahuje vápník a draslík. Stravitelnost a biologická hodnota okurkového salátu závisí na správné úpravě. Okurky kupujeme pokud možno čerstvě natrhané, nezvadlé, ne duté, přednost dáváme pevným štíhlým plodům. Okurky, které za teplého počasí nebyly přikryty listy, hořknou. Proto než okurku loupeme, zkusíme na odkrojené špičce u stopky, není-li hořká. Okurky k nakládání vybíráme tvrdé, malé, štíhlé, s drsným povrchem. Okurky musí být čerstvě sklizené, zdravé, nepřezrálé, dobře vyvinuté a nepoškozené.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X