Salát z hlávkového zelí

Zdravých výhod zelí si můžeme užít, pokud si připravíme salát z hlávkového zelí.

Potřebujeme:

  • 40 dkg jemně nakrouhaného syrového zelí
  • sůl
  • nasekanou cibuli
  • kmín

Na zálivku:

  • 1/3 litru vody
  • lžíce oleje
  • 2 kostky cukru
  • trocha citrónové šťávy nebo 2 lžíce octa

Postup:

Nakrouhané zelí necháme přejít var, vodu slijeme, zelí promícháme se solí, tlučeným kmínem a usekanou cibulí a zalijeme zálivkou s olejem. Necháme hodinu proležet. Místo oleje můžeme dát škvařenou slaninu nebo husí sádlo. Salát připravujeme z bílého nebo červeného zelí.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X