Pórek

Pórek je dostupný po většinu roku, a proto bývá součástí mnoha receptů. Je to zelenina dosti biologicky hodnotná. Obsahuje něco vitaminů skupiny B a C, z nerostných látek vápník a železo. Na jaře a v létě nakupujeme pórek, který má drobné silné cibulky. Letní se dá udržet dlouho do zimy. Před přípravou odstraníme kořínky, tmavé vršky listů odřízneme, dobře opereme a dáme je vyvařit do polévky. Pří praní rozhrnujeme listy, aby mezi nimi nezůstala hlína.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X