BukPavla Novotná 14. 08. 2016Buk nabízí svoje plody bukvice nejen lesní zvěři, ale také lidem. Dozrávají v září a...
ŠťovíkPavla Novotná 13. 08. 2016Šťovík chutná kysele a v menším množství poslouží v kyselých omáčkách a polévkách.
HoubyPavla Novotná 12. 08. 2016Houby patří mezi nejúchvatnější potraviny, protože je namísto obchodu povětšinou hledáme v lese. To zaručí...
Špička česnekováPavla Novotná 12. 08. 2016Dobře známá houba se dá do omáček a k masitým jídlům celá. Silně voní česnekem....
Objevte neuvěřitelné zdravotní výhody „zakázané“ černé rýžeKristýna Brázdová 12. 08. 2016O černé rýži většina lidí nikdy neslyšela a to i přesto, že se jedná o jednu z nejzdravějších plodin. Tato starověká plodina byla dříve určena pro čínskou
ŠalvějPavla Novotná 11. 08. 2016Šalvěj má mnoho druhů a říká se o ní, že léčí svým vývarem hnisající rány....
ŘebříčekPavla Novotná 10. 08. 2016Řebříček je všestranným zálesáckým kořením. Jemné rozsekané lístky zpestří chut‘ polévek a omáček a chleba...
Pýchavka obrovskáPavla Novotná 9. 08. 2016Pýchavka obrovská je houba, která v nouzi nahradí maso. Celá její plodnice rozkrájená na řízky...
PopenecPavla Novotná 8. 08. 2016Popenec, podobný kopřivě hluchavce, má fialové květy, drobně nasekaný koření polévky a omáčky.
MateřídouškaPavla Novotná 7. 08. 2016Sušená mateřídouška bývala nezbytná v domácí lékárně. Květy i listy jsou zálesáckým kořením do masitých...
KmínPavla Novotná 6. 08. 2016Kmín má všeobecně známé plody, je důležitým kořením. Skvěle se hodí k bramborům, rybám, ale...
OkurkaBarbora Brodacká 5. 08. 2016Okurka je osvěžujícím doplňkem stravy a ačkoliv pochází z Asie, dnes je neodmyslitelnou součástí většiny...
MrkevKristýna Brázdová 5. 08. 2016Mrkev je lahodnou zeleninou, která přijde k chuti v každém ročním období. Je nejen lehce...
JalovecPavla Novotná 5. 08. 2016Jeho bobulky znamenitě koření masitá jídla a omáčky, především při přípravě zvěřiny a jejím nakládání...
BrusinkyBarbora Brodacká 5. 08. 2016Už jste ochutnali brusinkový kompot nebo brusinky na svíčkové? Jejich chuť je velmi příjemná a...
Černý bezPavla Novotná 4. 08. 2016Černý bez má do plochy rozložené květy (okolík), lidově nazývané „kosmatice“. Obalují se a smaží,...
Třešeň ptačíPavla Novotná 3. 08. 2016Třešeň ptačí je planým ovocem a může posloužit podobně jako jiné lesní ovoce. Z usušených...
Puškvorec obecnýPavla Novotná 2. 08. 2016Oddenky nahradí bobkový list, skořici, nebo zázvor. Roste na březích řek a rybníků, má dlouhé...
ŘeřichaKristýna Brázdová 2. 08. 2016Řeřicha je velmi nenáročná bylina, která se stala nedílnou součástí zdravé kuchyně a sáhnou po ní...
RakytníkBarbora Brodacká 2. 08. 2016Už jste někdy ochutnali rakytník? Pokud ano, tak vám gratulujeme, mnoho lidí ještě jeho využití...