Hřebíček

Toto silně aromatické koření ve tvaru kalichu či malého hřebíku zná snad každý. Hřebíček se používá hlavně ke kořenění vařených jídel. Velmi rozšířenou metodou kořenění je vložit bobkové listy s hřebíčkem do rozpůlené cibule. Prášek z hřebíčku se používá do polévek, omáček a hustých polévek z jednoho hrnce. V sladké kuchyni a při pečení má hřebíček své stálé místo.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.