Trápí vás slabá erekce? Známe 5 způsobů, jak to změnit

Konečně přišel čas na to se milovat. Pro mnoho lidí je to oblíbený a hojně vyhledávaný okamžik. Jsou ale mezi námi jedinci, pro které je sexuální předehra neskutečně stresující záležitost. Zvlášť v případě, že se potýkají s poruchovou nebo slabou erekcí. Týká se tento problém i vás? V tom případě se pojďte spolu s námi podívat, jak ho lze efektivně řešit.

Radovánky v posteli má rád prakticky každý. Jakmile je okusíme, máme velký problém s nimi přestat. Období, kdy milování není možné pak vnímáme silně negativně a těšíme se na to, až konečně skončí. Zkrátka a dobře, sexuální život má nezanedbatelný vliv na spokojenost člověka.

Jenže, občas se stane, že to zrovna nejde. Váš mozek má velkou chuť se pomilovat, ale vaše tělo není na sexuální styk ani trochu připravené. Případně jste nachystaní k akci, ale ještě před zahájením aktu vás váš nástroj vášně nechá ve štychu. Jedná se dokonce o podobně častý problém, jakým je předčasná ejakulace.

Mnoho mužů se za problémy s erekcí neskutečně stydí. Mají pocit, že jejich partnerky nebudou mít pro jejich komplikace dostatečné množství pochopení. Proto se snaží přijít na řešení této situace svépomocí. Každý způsob má ale svá pozitiva a úskalí. Takže nemusí všem lidem fungovat i vyhovovat stejně.

Pojďme se společně podívat na to, jak nejlépe docílit bezproblémové a dlouhé erekce.

Co je erektilní dysfunkce?

Erektilní dysfunkce je stav, kdy nelze docílit ztopoření penisu ve stavu vzrušení. Případně, penis se zvětší a je možné s ním realizovat i pohlavní styk. Bohužel, během chvíle dojde k jeho poklesnutí a další hrátky s ním už nepřichází v úvahu.

Nejčastěji za tímto problémem vězí:

  • Dlouhodobý stres
  • Cukrovka
  • Onemocnění srdce
  • Vysoký tlak
  • Hormonální nerovnováha
  • Pokročilý věk
  • Kouření
  • Špatná cirkulace krve
  • Léky

A mnoho dalších různě závažných zdravotních problémů. Proto, pokud se u vás problém s erekcí objeví by měly vaše první kroky směřovat k vašemu praktickému lékaři. Je totiž dost možné, že přijde na nějakou dosud neobjevenou nemoc či zdravotní komplikaci. Teprve až poté byste měli začít uvažovat o způsobech, jak vaši erekci vylepšit.

Jakmile budete mít tuto záležitost vyřešenou, můžete vyzkoušet některý z níže uvedených postupů.

Procvičování svalů pánevního dna

O pánevním dnu už jste asi někdy slyšeli. Téměř vždy to ale bylo ve spojitosti se ženami, které pánevní dno cvičí kvůli zlepšení sexuálního života. Jiné toto cvičení provádí po porodu, aby se jejich intimní partie dostaly opět do přijatelné kondice. Pravdou ale je, že pánevní dno mohou trénovat i muži.

Stejně jako u žen, i tento typ cvičení nazýváme Kegelovými cviky. Abyste věděli, které svaly máte posilovat, stačí když se pokusíte při vykonávání malé potřeby přerušit pramen moči. Během dne můžete tyto svaly libovolně povolovat a zatínat, čímž dojde k jejich pozvolnému posílení.

Konzumace potravin bohatých na zinek

Dalším tipem pro zdravou a dobře fungující erekci je konzumace potravin bohatých na zinek. Mezi ně patří hlavně kvalitní maso, luštěniny, semínka a ořechy a v neposlední řadě i mléčné produkty. V případě, že vás přepadne chuť na sladké byste měli sáhnout po tabulce vysokoprocentní tmavé čokolády. Také byste měli překonat svou přirozenou nechuť k pojídání celozrnného pečiva.

Vakuová pumpa a jiné pomůcky

Někdy je potřeba docílit požadovaného výsledku co nejdříve. Není tedy velký prostor čekat na to, jak zafunguje zdravá životospráva, nebo co vám poradí lékař. Někteří muži se proto uchylují k nákupu vakuových pump a viagry.

Tyto pomůcky obvykle fungují. Jen může být pro muže velmi těžké se s jejich používáním smířit. V případě viagry může dokonce dojít k nepředvídatelným zdravotním obtížím. Proto, pokud už se rozhodnete některou z pomůcek zakoupit, doporučili bychom vám právě vakuovou pumpu. Ta funguje na změně tlaku vzduchu, který způsobí rychlé prokrvení pohlavního údu. Jde o čistě mechanický postup, takže se nemusíte bát nějaké nečekané zdravotní újmy.

Vyzkoušejte přírodní léčiva

Neexistuje problém, na který by neexistovala bylinka. Proto se porozhlédněte po přípravcích s obsahem kotvičníku, ženšenu nebo maci peruánské. Ne každá z těchto rostlin má přímý vliv na hladinu testosteronu v těle muže. To je hlavně případ kotvičníku a maci peruánské. Na druhou stranu, obě tyto rostliny mají příznivý vliv na hladinu libida u obou pohlaví. Což může vést k odstranění problémů s udržením erekce. Ženšen je pak tradičním lékem pro léčbu erektilní dysfunkce u východních národů.

Přeci jen navštivte lékaře

Pokud žádná z předchozích variant nezabírá (a vy jste podcenili prvotní návštěvu lékaře), nezdráhejte se ho navštívit i poté, co jste se pokusili celou situaci vyřešit vlastními silami. Lékař vás prohlédne a určí příčinu problému. Pokud berete léky, může vám je vyměnit. Případně začne léčit zdravotní komplikaci, která vás trápí a jíž je erektilní dysfunkce následkem. Také vám může doporučit návštěvu psychologa, který vám pomůže zvládnout vaše psychické problémy.

Máte s léčbou erektilní disfunkce vlastní zkušenost? Napište nám do komentářů.

Zdroj informací:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Erekce

https://tajemstvizdravi.cz/bylinky-na-erekci-mohou-zachranit-rozkolisany-vztah/

https://www.ordinace.cz/rubrika/erekce/

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X