Zdravotní potíže, které způsobuje mikrovlnná trouba a většina lidí je ignoruje

Asi nalezneme jen velmi malé množství lidí, kteří si myslí, že mikrovlnná trouba může škodit. Tento způsob přípravy a ohřívání pokrmů patří mezi velmi snadné a časově méně náročné. Kromě toho je i pohodlný a využívá jej tak velké množství lidí. Patří mezi základní výbavu každé průměrné rodiny.

Kdo z vás však přemýšlel nad tím, zda je tento způsob vaření opravdu vhodný? Celá řada odborníků se shoduje nad tím, že není, a to díky tomu, že mikrovlnná trouba vyzařuje specifický druh záření, který by mohl způsobovat některé zdravotní obtíže.

  1. Špatný spánek – Některé studie spojují mikrovlny s poškozením mozku, jehož prvotní známkou může být právě nespavost.
  1. Chronická únava – S mikrovlnami se spojuje několik případů, které souvisejí s chronickou únavou.
  1. Nedostatečný přísun živin – Použití mikrovlnné trouby pro přípravu potravy může odstranit některé živiny, které potraviny obsahují.
  1. Vznik rakoviny – V mikrovlnné troubě vzniká záření, které by, během času, mohlo způsobovat vznik některého z typů rakoviny.
  1. Eliminace antioxidantů – Antioxidanty jsou látky, které omezují aktivitu volných radikálů a mají pozitivní vliv na naše zdraví. Záření v mikrovlnné troubě může tyto volné radikály eliminovat.

Pokud se tedy zajímáte o své zdraví, zkuste najít jiné možnosti a způsoby přípravy vašich potravin.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X