Domácí česnekový sirup, který nastartuje imunitní systém

Imunitní systém moderního člověka je každý den vystaven mnoha negativním vlivů, které se na něm podepisují. Oslabený imunitní systém je důležité nepřehlížet a jednou z možností, jak ho znovu nastartovat, je starý recept na česnekový sirup, který kombinuje 3 velmi účinné přísady. Tento zdravý česnekový sirup nabízí celou řadu zdravotních výhod. Kromě toho obsahuje přírodní složky, které jsou nejen snadno dostupné, ale i levné. Pro jeho výrobu potřebujete pouze česnek, med a jablečný ocet.

Zdravé výhody česnekového sirupu

Tento po domácku vyrobený prostředek má pozitivní vliv na náš imunitní systém, pomáhá v boji proti infekcím a dokonce má pozitivní vliv při snižování vysokého krevního tlaku.

Česnek

Tato běžně používaná složka dodává výraznou chuť celé řadě pokrmů. Používá se však i v lidovém léčitelství jako velmi účinný léčebný prostředek. Obsahuje sloučeniny na bázi síry a flavonoidů, které pomáhají v případě vysoké hladiny cholesterolu, při ateroskleróze, u koronárních obtíží nebo v případě vysokého krevního tlaku. Vysoký obsah alicinu přítomný v česneku pomáhá posilovat imunitní systém. Česnek má také mimořádné antibakteriální a antivirové vlastnosti, které mohou bojovat s infekcemi.

Jablečný ocet

Je to starobylý přírodní prostředek, který byl používán při léčbě mnoha běžných onemocnění. Mezi jeho výhody patří zmírňování příznaků nachlazení a fytourienty v něm obsažené mohou pomoci předcházet křečím či některým druhům rakoviny.

Med

Med patří mezi velmi zdravé druhy potravin. Má silné antifungální, antibakteriální a antivirové vlastnosti, které pomáhají zmírnit mnoho kožních problémů a bojovat proti různým infekcím. Pravidelná konzumace medu může zmírnit trávicí a srdeční problémy, posílit imunitní systém a zvýšit hladinu energie.

Recept na přípravu sirupu

Suroviny:

  • 8 stroužků česneku
  • 200 ml medu
  • 200 ml jablečného octa

Postup:

Nastrouhejte česnek a spolu s medem a octem jej vložte do mixéru. Vytvořte kompaktní směs. Kterou přelijete do nádoby a dáte do lednice uležet, alespoň na 5 dní. Ujistěte se, že nádoba je dobře uzavřená.

Používání:

Ideální užívání je ráno, na lačný žaludek. Postačí rozmíchat 2 čajové lžičky ve sklenici vody. Samotný sirup neužívejte, neboť je příliš silný.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X