Kapustové karbanátky jsou naprosto výbornou náhražkou masových karbanátků a pokud jste je ještě neochutnali, jistě si je hned zamilujete. Recept je nenáročný a jistě ho hravě zvládnete.
Potřebujeme:
- 1/2 kg kapusty
- 2 žemle
- 1 větší cibule
- 1 vejce
- asi 10 dkg strouhanky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce mouky
- asi 20 dkg tuku na smažení
Postup:
Kapustu jen krátce ve vodě povaříme, necháme dobře okapat a umeleme na masovém strojku. Zároveň umeleme cibuli a žemle, které jsme namočili ve vodě a vymačkali. V míse zpracujeme vláčné těsto, které osolíme, okořeníme, přidáme vejce a podle potřeby zahustíme moukou a strouhankou. Tvoříme malé karbanátky, které v ruce zakulatíme, obalíme ve strouhance a smažíme na tuku. Můžeme je také obalit v mouce, vejci a strouhance a pak teprve smažit.