Provedení očisty tlustého střeva je skvělý způsob, jak z těla odstranit velké množství toxinů a jak trávicí trakt obnovit, aby fungoval tak, jak má. Představíme si přírodní recept na domácí lék ve formě nápoje, který si snadno připravíte sami doma. Nápoj pomůže s vyčištěním střev od nahromaděného odpadu a s nastolením správné bakteriální rovnováhy v trávicím systému. Hlavními ingrediencemi jsou zde jablečný ocet a med.
Moderní lékařská věda oceňuje jablečný ocet jako účinný přírodní lék na závažné zdravotní problémy, které zahrnují problémy s tlustým střevem. Na rozdíl od chemických přípravků je jablečný ocet levný, snadno dostupný a neškodný. Nejvhodnější je nepasterizovaný a nefiltrovaný jablečný ocet, který může na dně obsahovat kalné zbytky ovoce. Ty mají pro tělo mnoho nutričních výhod, zejména pro tlusté střevo. Tyto zbytky jsou bohaté na acetobakterie, které napomáhají rozkládat potravu ve střevech. Jablečný ocet může přispívat i ke snížení nepravidelnosti střev, stejně tak jako se snížení hladiny cukru v krvi po jídle a ke snížení krevního tlaku.
Příprava nápoje pro čištění tlustého střeva
Tento recept na čištění tlustého střeva je velmi jednoduchý, budete k němu potřebovat nezpracovaný med a nepasterizovaný jablečný ocet se zbytky na dně. Před odměřením množství octa, který potřebujete, protřepejte lahev, aby se promíchaly zbytky usazené na dně.
Do 250 ml teplé vody přidejte:
- 1 lžíci jablečného octa
- 2 lžíce surového medu
Postup a užívání:
Důkladně směs promíchejte a pijte ji každé ráno na lačný žaludek, případně kdykoliv, kdy budete potřebovat vyčistit tlusté střevo. Nápoj působí rychle a snadno se ve střevech vstřebává. Nemusíte se bát náhlých střevních bolestí nebo toho, že budete muset být celý den poblíž toalety.
Zdraví prospěšné účinky tohoto léku
Žurnál „Journal of Food Science“ zkoumal tento lék a vědci uvádějí, že je jablečný ocet velmi prospěšný zejména díky obsahu bioaktivních látek, jako jsou kyselina gallová, katechin, kyselina octová, kyselina ferulová, epikatechin, kyselina kávová, kyselina chlorogenová a kyselina p-kumarová.
Tyto látky zahrnují následující zdravotní výhody:
- antioxidační vlastnosti
- zabraňují diabetu
- antimikrobiální vlastnosti
- zabraňují tvorbě rakovinných nádorů
- pomáhají proti obezitě
- snižují vysoký krevní tlak
- snižují hladinu cholesterolu
Podle jedné japonské studie je velmi prospěšný například i rýžový vinný ocet, při testech dokázal u laboratorních potkanů účinně působit proti rakovině tlustého střeva. Bylo zjištěno, že zabíjí i jiné typy nádorových buněk, včetně nádorů plic, prsu, močového měchýře a buněk karcinomu prostaty.