Tuřín

Tuřín patří mezi nejlevnější zeleninu a přitom je velice výživný. Zásobuje nás především vápníkem, proto dáváme dětem chroupat plátky syrového tuřínu, musí to ovšem být sladký, máslový druh, nikoliv pálivý nebo dřevnatý kořen.

Vitaminu C obsahuje více než ředkvičky. Kořeny tuřínu před přípravou dobře odrhneme a po oloupání zkusíme, zdali nepálí. Jsou-li ostré, štiplavé chuti, je lépe, když nakrájený tuřín namočíme do studené vody a vodu několikrát vyměníme.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X