Špenátový puding

Pokud jste špenátový puding ještě neochutnali, budete příjemně překvapeni jeho výbornou chutí.

Potřebujeme:

  • 1 kg špenátu
  • 2 žemle
  • 1/3 l mléka
  • sůl
  • květ
  • 4 vejce
  • 5 dkg másla
  • 2 lžíce strouhanky

Postup:

Špenát povaříme a umeleme na masovém strojku. Žloutky našleháme do pěny, přidáme mlékem navlhčenou housku, sůl, špenát a nakonec pevný sníh z bílků. Těsto dáme do dobře vymaštěné vysypané formy a vaříme ve vodní lázni 3/4 hodiny. Pudink vyklopíme a podáváme zdobený smaženou strouhankou a politý máslem, bešamelovou nebo citrónovou omáčkou

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X