Pro 4 osoby potřebujeme:
- 1/4 l olivového oleje
- 2 pálivé papričky (feferonky)
- 2-4 stroužky česneku
- 1 polévkovou lžíci zrnek pepře
- 4 bobulky jalovce
- 1 bobkový list
- 1 větvičku rozmarýnu
- 1 větvičku tymiánu
- 1 zelenou cibulku
- 100 g sýra Provolone
- 100 g sýra Bel Paese
- 100 g Gorhonzoly
- 100 g ovčího sýra
Postup přípravy:
1 . Olej s paprikami, česnekem a ostatním kořením zahřejeme v nádobě, odstavíme a necháme vychladnout.
2. Zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a se sýry nakrájenými na kostky dáme do zavařovací sklenice.
3. Polijeme olejem a necháme v chladničce nejméně přes noc marinovat.
4. Sýrové kostky vyjmeme z oleje a podáváme s bylinkovou vánočkou.