Salát z patlažánů

Pokud máte rádi patlažány, neváhejte je vyzkoušet ve formě chutného salátu.

Potřebujeme:

  • 3 patlažány
  • 10-15 masitých paprik
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • olej a ocet podle chuti

Postup:

Patlažány opečeme bez tuku na horké plotně, aby byly docela měkké. Modrou kůžičku sloupneme a patlažány na drobno rozsekáme nebo umeleme na strojku. Zároveň opečeme i pěkné masité papriky, které předem zbavíme vnitřních jader a po opečení sloupneme tenkou slupku. Pak je také umeleme nebo usekáme. Patlažány a papriky dáme do misky, posolíme, okořeníme česnekem utřeným se solí a podle chuti přidáme ocet a olej. Takto připravené patlažány podáváme jako salát k masu nebo jich použijeme jako pomazánky na chléb.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X