Pokud máte rádi patlažány, neváhejte je vyzkoušet ve formě chutného salátu.
Potřebujeme:
- 3 patlažány
- 10-15 masitých paprik
- sůl
- 3 stroužky česneku
- olej a ocet podle chuti
Postup:
Patlažány opečeme bez tuku na horké plotně, aby byly docela měkké. Modrou kůžičku sloupneme a patlažány na drobno rozsekáme nebo umeleme na strojku. Zároveň opečeme i pěkné masité papriky, které předem zbavíme vnitřních jader a po opečení sloupneme tenkou slupku. Pak je také umeleme nebo usekáme. Patlažány a papriky dáme do misky, posolíme, okořeníme česnekem utřeným se solí a podle chuti přidáme ocet a olej. Takto připravené patlažány podáváme jako salát k masu nebo jich použijeme jako pomazánky na chléb.