Rezistentní škrob

Rezistentní škrob je druhem škrobu, který nelze rozštěpit normálním způsobem, tedy enzymy v tenkém střevě. Obsažen je v syrových bramborách, nezralém ovoci a některých upravovaných potravinách. Prochází v nestráveném stavu do tlustého střeva a může zde účinkovat jako nerozpustná vláknina a pomáhat v prevenci zácpy. Ovšem také může ve střevech kvasit a působit potíže.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X