Lopuch plstnatý

Lopuch plstnatý – má chutný kořen, který nahradí petržel nebo mrkev. Nejlepší je před jarem. kdy se objeví listy, a na sklonku podzimu. Jí se syrový, vařený, pečený nebo smažený. Dává se do polévky místo brambor. Pražené kořeny nahrazují kávu, sušené se drtí na mouku. Lopuch býval lidovým lékem na zevní léčení lišejů a svrabu.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X