Jezte více červené cibule, její účinky vás ohromí

Červená cibule je poměrně oblíbená a celá řada z nás ji přidává do různých jídel. Co však ví málokdo je, že nám poskytuje celou řadu zdravotních výhod. Je však důležité ji konzumovat syrovou neboť jakákoli tepelná úprava ničí užitečné látky v ní obsažené.

Zamezuje růstu rakovinných buněk

Cibule je bohatá na sloučeniny síry, které chrání tělo před vznikem vředů a několika druhy rakoviny. Ty také zničí bakterie, které napadají váš močový systém.

Kontroluje diabetes

Syrová cibule stimuluje produkci inzulínu.

Červená cibule zmírňuje zácpu

Cibule je bohatá na vlákninu, což je důvod, proč ji konzumovat, pokud trpíte na zácpu.

Léčí bolest v krku

Cibulová šťáva se běžně používá při léčbě nachlazení a bolesti v krku a překvapivě přináší úžasné výsledky.

Chrání a posiluje srdce

Cibule chrání před koronárními chorobami a reguluje hypertenzi.

Reguluje cholesterol

Syrová cibule zvyšuje hladinu zdravého cholesterolu a snižuje hladinu LDL cholesterolu (špatného).

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X