CBD je kanabinoidem, tedy látkou, kterou švýcarská společnost Cibdol získává z technické konopí té nejvyšší kvality. CBD oleje tohoto výrobce se pak dají používat do různých jídel, ale ne každý si je vědom, jak vařit s CBD olejem. Nejprve je důležité uvědomit si, že existuje poměrně velký rozdíl mezi čistým CBD olejem a olejem získaným přímo z konopných semen. Většinou jsou CBD oleje získávány z květů technického konopí, ovšem Cibdol nabízí svým zákazníkům také CBD olej ze semen. Pro osvětlení si povězme něco o rozdílech mezi těmito dvěma typy olejů.

Rozdíly

Než si položíte zásadní otázku: jak vařit s CBD olejem, měli byste znát výše zmiňované rozdíly. Takže, pojďme na to. Běžný olej z konopných semínek je sice velmi výživnou látkou, s velkým obsahem bílkoviny a vitamínu E, nechybí zde ani příznivé minerály, ovšem nemá to, co má CBD olej, jehož efekt je především léčebný a terapeutický, kdy ovlivňuje některé důležité receptory vlivné na naši dobrou náladu. Olej ze semen je levnější, avšak jeho výroba je jednodušší a nepodléhá tak přísné kontrole, už z toho důvodu, že se nevyrábí z květů. Pokud pak chcete získat obojí, vsaďte na CBD olej od Cibdolu (www.cibdol.cz/), který je extrahován za semen, takže spojuje oba tyto zásadní přínosy.

Příprava pokrmů

To, jak vařit s CBD olejem, je otázkou, na kterou bychom mohli dát jednu obecnou odpověď. Pokud možno používejte olej až do tepelně připravených jídel, případně do těch studených, v žádném případě ho nepřevařujte, nesmažte na něm.

Cibdol oleje s obsahem CBD se dají zakomponovat do pečených jídel, ale pouze v případě, že při pečení nepřekročíte teplotu 170 stupňů. Co se týče smažení, tak tam se rozhodně nedoporučují, jednoduše pro to, že by ztratily veškeré kanabinoidy. Velmi vhodné jsou tedy do následujících pokrmů:

  • Smoothies
  • Studené saláty
  • Jídla pečená pod teplotou 170 stupňů Celsia
  • Polévky- až po uvaření, studené polévky
  • Veškerá další studená jídla
  • Lze je přidávat i do některých nápojů