Enzym

Enzym je druh bílkoviny, jejíž schopností je v malém množství urychlovat průběh některých biochemických reakcí či dějů. V organismu nalezneme enzymů celou řadu, mají podíl na metabolismu, podporují trávení, srážlivost krve, obranyschopnost organismu. Každý druh enzymu je specifický a má své vlastní funkce. Všechny druhy jsou velmi citlivé na vnější podněty mezi něž patří teplota a kyselost. Velké množství pro svoji činnost potřebuje ještě další látky, většinou se jedná o vitamíny.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X