Ovesná kaše je zdravým zdrojem vlákniny a bílkovin, skvěle se hodí jako vydatná snídaně či svačina. Nekupujeme již připravenou instantní rýži s přidanými přísadami, ale připravujeme si vždy vlastní, abychom měli přehled nad všemi ingrediencemi, které použijeme.
Potřebujeme:
- 20 dkg ovesných vloček
- sůl
- 1 a 1/4 l mléka
- 2 dkg másla na vaření kaše
- 5 dkg másla na polití
- 5 dkg cukru na posypání
Postup:
Do studeného mléka dáme máslo, přisypeme vločky a za stálého míchání vaříme 25-30 minut. Uvařenou kaši omastíme máslem a posypeme cukrem, popřípadě skořicí nebo vanilkou. Kaši můžeme též polít několika lžicemi sladké smetany a podávat s čerstvým nebo kompotovým ovocem.