Jak rychle upravit vlasy: jednoduché triky, když nestíháte

Být ženou má mnoho výhod. Tedy až do doby, než si necháte narůst vlasy a chcete si s nimi ráno trochu pohrát, upravit je a mít jistotu, že tak vydrží celý den. Kde najít pár triků na rychlou úpravu vlasů? Právě tady.

Fénování v předklonu pro větší objem

První variantou je skočit si ráno do sprchy a vlasy si umýt a následně vyfoukat fénem v předklonu. V tom tkví celý trik. Díky proudu vzduchu zespodu, získají vlasy na objemu a abyste měli jistotu, že si udrží objem po celý den, použijte vlasové přípravky k jejich fixaci. Začněte stylingovým krémem, stylingovou pastou nebo gelem. Poté vlasy vyfoukejte a nakonec zafixujte lakem na vlasy.

Jak dodat vlasům objem
pixabay.com

Studený vzduch upraví vlasy bez mytí

Druhý trik spočívá opět v použití fénu, ale tentokrát si vlasy nemusíte mýt. Úplně postačí postavit se před zrcadlo a na fénu navolit studený vzduch. Do jedné ruky uchopte fén, do druhé kartáč na vlasy a vše upravte do vámi požadovaného tvaru. Foukejte od kořínků ke konečkům a nebojte se vlasů dotýkat – studený vzduch jim neublíží. Ačkoli se vám může zdát, že budete mít po pěti vteřinách hotovo, foukejte alespoň půl minuty, aby vlasy opravdu zůstaly, kde mají. Na závěr opět zafixujte lakem na vlasy.

Jednoduchá úprava vlasů
pixabay.com

Vosk na vlasy zamaskuje mastnotu

Pokud chcete mít uhlazený účes, ale nechcete mít mokrý vzhled, ke kterému dochází po použití gelu, vyzkoušejte vlasové vosky či krémy. Oproti gelům jsou jemnější a nadýchanější. Vlasový vosk si opatrně naberte špičky prstů a jemně ho mezi nimi rozetřete. Následně nanášejte na vlasy, které chcete uhladit. Vlasy zůstanou na místě a nebudou mastné.

Jak zamaskovat mastné vlasy
pixabay.com

Pořiďte si zastřihovač vlasů

Pokud vám vlasy dorůstají moc rychle a přesahují vám přes uši. Pořiďte si zastřihovač vlasů a pravidelně si zkracujte vlasy kolem uší. Může se zdát, že docílíte jen nepatrného rozdílu, ale opak je pravdou. V případě, že vám vlasy dorůstají moc rychle a nechcete chodit každý týden ke kadeřnici, zastřihovač vlasů bude ideální volba.

Jak si ostříhat vlasy doma
pixabay.com

Zdroj: lifehacks.io 

Kateřina Matoušková

Ráda píšu, fotím, čtu a chodím do přírody, protože co je lepší, než čerstvý vzduch a pocit svobody? Možná jen šálek horké kávy, bez kterého si neumím představit žádné ráno.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X