Karotková polévka

Pro 4 osoby potřebujeme:

  • 600 g karotky
  • 3 lžíce másla nebo neztuženého rostlinného tuku
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • mořskou sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • trochu cukru
  • 1 svazek kerblíku
  • trochu sektu
  • 1/2 šálku smetany

Postup přípravy:

1. Karotky oloupáme, nakrájíme na malé kousky a udusíme na másle nebo na rostlinném tuku do sklovita.

2. Vlijeme zeleninový vývar, povaříme a rozmixujeme.

3. Dáme zpět do hrnce, znovu zahřejeme a ochutíme mořskou solí, pepřem a cukrem.

4. Jemně nakrájený kerblík vložíme do polévky a zjemníme ji trochou sektu.

5. Odstavíme a přilijeme smetanu.

6. Přelijeme do ohnivzdorných misek a ihned podáváme.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X