Paprika (koření)

Paprika patří mezi základní koření, které by nemělo chybět v žádné domácnosti. Jeho specifická chuť dodává jídlům ten pravý šmrnc. Existuje mnoho druhů paprikového prášku. Zvlášť silnými druhy jsou koření chilli a cayenské koření. Paprikový prášek se vyskytuje v různých druzích ostrosti. Lahůdková paprika patří mezi nejjemnější druhy, mezi ostřejší se zařazuje sladká paprika, polosladká, růžová paprika a pálivá paprika. Papriku používáme do ragú, do polévek, omáček a také do gulášů.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X