Domácí chleba z podmáslí

Pro 1 chléb potřebujeme:

  • 675 g čerstvě mleté špaldové mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1/2 l podmáslí
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžičku mořské soli
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • l lžičku mletého koriandru
  • na špičku nože pimentu
  • olej na vymazání

Postup přípravy:

1. Mouku dáme do mísy & smícháme se sušeným droždím.

2. Přidáme podmáslí & med a vypracujeme vláčné těsto.

3. Okořeníme mořskou solí, kmínem, koriandrem & pimentem.

4. Vymažeme formu na chleba a vložíme těsto.

5. Přikryté necháme kynout 30 minut na teplém místě.

6. Pečeme 45-50 minut v předehřáté troubě na 200 °C, vyjmeme, necháme vystydnout a podáváme.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X