Řepa červená

Mnoho lidí se řepě vyhýbá, ale jedná se o mimořádně zdravou plodinu, která je po správné úpravě i velmi chutná. Řepa má hojnost provitaminu A, vázaného na červené barvivo anthocyan. V zimních měsících je červená řepa oblíbeným salátem – syrová nebo vařená. Nejlepší salát poskytuje řepa kulatá, s jemnou dužninou, sytě stejnoměrně vybarvená, neporušená, velikosti většího jablka.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X