Omega – 6 mastné kyseliny

Omega – 6 mastné kyseliny jsou kyseliny nalezené především v některých potravinách. Tělo je potřebuje pro své fungování, ale neumí si je samo vyrobit. Jsou důležité při tvorbě tkání, které ovlivňují růst a dělení buněk. Mají vliv na svalovou hmotu a srážlivost krve. Nacházejí se v rostlinných olejích ( slunečnicový, sojový, řepkový), černém rybízu nebo mořských plodech.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X