Květák

Květák je výborný zejména v parných letních dnech. Je lehce stravitelný a bohatý na vápník. Proto je zdravou zeleninou pro děti. Obsahuje hojně vitaminu C, který se udržuje v syrových salátech. Krátkým varem se neničí. Syrové oloupané košťály jsou sladké a zdravé. Květák má mít plnou pěkně bílou růžici. Rozvitý, nažloutlý nebo skvrnitý (rezavý) květák spotřebujeme na polévku. Košťál i mladé listy dáme rovněž vy vařit do polévky. Květák dobře propláchneme, abychom růžici zbavili hmyzu.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.