Pro 4 osoby potřebujeme:
- 600 g karotky
- 3 lžíce másla nebo neztuženého rostlinného tuku
- 1/2 l zeleninového vývaru
- mořskou sůl
- čerstvě mletý pepř
- trochu cukru
- 1 svazek kerblíku
- trochu sektu
- 1/2 šálku smetany
Postup přípravy:
1. Karotky oloupáme, nakrájíme na malé kousky a udusíme na másle nebo na rostlinném tuku do sklovita.
2. Vlijeme zeleninový vývar, povaříme a rozmixujeme.
3. Dáme zpět do hrnce, znovu zahřejeme a ochutíme mořskou solí, pepřem a cukrem.
4. Jemně nakrájený kerblík vložíme do polévky a zjemníme ji trochou sektu.
5. Odstavíme a přilijeme smetanu.
6. Přelijeme do ohnivzdorných misek a ihned podáváme.