Kapusta

Kapusta je zeleninou, která by v jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je biologicky hodnotná, protože obsahuje vitamíny A, B i C, železo a vápník. Nespařujeme ji, abychom nezničili choulostivé vitaminy. Před přípravou ji dobře propláchneme vodou, abychom odstranili hmyz a nečistoty. Čpavé látky z kapusty uniknou, vaříme-li nebo dusíme-li ji z počátku odkrytou. Vybíráme raději tvrdé hlávky.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X