Cukrové jablko, také známé jako Atis fruit nebo čerimoja, je tropické ovoce, které má svůj původ v Jižní Americe a západní Indii. Jde o plody stromu zvaného Anona šupinatá (Annona squamosa), ten se pěstuje pro své netradiční plody, které jsou považovány za jedny z nejchutnějších. Jejich zralá dužina má smetanovou barvu a šťavnatou, sladce aromatickou chuť. Také obsahuje velké množství vitamínů a minerálů.
Zdravotní přínosy cukrového jablka
1. Regulace krevního tlaku – Cukrová jablka obsahují velké množství draslíku, který pomáhá regulovat krevní tlak tím, že kontroluje v těle množství sodíku.
2. Snížení rizika srdečních obtíží – Ovoce obsahuje hořčík, což je minerál důležitý pro náš kardiovaskulární systém. Tento minerál může pomoci snížit riziko výskytu srdečních obtíží.
3. Regulace hladiny cholesterolu – Díky obsahu vitamínu B3 (niacin) pomáhá ovoce udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi.
4. Řízení hladiny cukru v krvi – Jednou z největších výhod tohoto ovoce je řízení cukru v krvi, což pomáhá předcházet výskytu cukrovky.
5. Pomoc proti chudokrevnosti – Ovoce je bohaté na železo, což z něj činí vynikající prostředek pro ty, kdo trpí chudokrevností v důsledku nedostatku železa v krvi.
6. Podpora zdravého zraku – Jablka obsahují velké množství vitamínu A, což je silný antioxidant, který chrání buňky rohovky a sítnice před poškozením a škodlivými účinky volných radikálů.
7. Pevné kosti – Pro naše kosti je kromě vápníku důležitý také hořčík. Oba tyto minerály se v cukrovém jablku nacházejí. Hořčík aktivuje vitamín D, který podporuje lepší vstřebávání vápníku do kostí, které zároveň posiluje.