Vařený květák

Vařený květák je nenáročný pokrm, který zvládne každý.

Potřebujeme:

  • 1 velký květák nebo 2 malé (80 dkg-1 kg)
  • 10 dkg másla
  • 4 dkg strouhané housky
  • sůl

Postup:

Dáme vařit dostatečné množství vody, a když přijde do varu, vložíme do ní očištěný květák a vaříme 20-30 minut. Z počátku nádobu nezakrýváme, aby čpavé látky mohly uniknout. Uvařený květák nemá být mazlavý, ale chřupavý. Podáváme ho politý tukem a sypaný žemličkou nebo strouhaným sýrem.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X