Rýžová polévka po čínsku

Pro 4 osoby potřebujeme:

  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 červenou papriku
  • 1 karotku
  • 1 kousek celeru
  • 150 g sojových klíčků
  • 100 g máčených čínských hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžičku mořské soli
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ovocného octa
  • 2 lžíce medu
  • 3/4 I zeleninového vývaru
  • 4 cl sherry
  • 200 g vařené planě rostoucí rýže nebo přírodní rýže
  • mořskou sůl
  • čerstvě mletý prpř
  • 1 svazek pažitky
  • 1 vejce vařené natvrdo

Postup přípravy:

1. V nádobě rozehřejeme sezamový olej a prudce osmahneme očištěnou, omytou zeleninu nakrájenou na nudličky.

2. Přidáme sójové klíčky a houby nakrájené na jemné nudličky a vše krátce podusíme.

3. Stroužky česneku rozetřeme s mořskou soli, přidáme k zelenině a okořeníme sójovou omáčkou, ovocným octem a medem.

4. Doplníme zeleninovým vývarem a přiklopené vaříme při střední tepIotě 8-10 minut.

5. Ochutíme sherry & do polévky dáme rýži předem uvařenou.

6. Okořeníme solí & pepřem.

7. Polévku ochutíme pažitkou, posypeme nasekaným vejcem a podáváme.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X