Kdo by nemiloval tu úžasnou chuť kterou nabízejí vlašské ořechy. Můžeme je jíst jen tak nebo je přidat do domácího müsli, obilné kaše, do doma připravovaných sušenek či cereálních tyčinek. Ale je toho mnohem víc, co vlašské ořechy nabízejí. Našemu tělu poskytují celou řadu zdravotních benefitů. Obsahují velké množství pro tělo potřebných sloučenin. Musíme si však dát pozor na množství, které konzumujeme, neboť mají, a to je jejich jediná nevýhoda, vyšší obsah tuků a kalorií.
TOP důvody pro konzumaci ořechů
- Vlašské ořechy jsou součástí středomořské stravy. Lidé, kteří se stravují tímto způsobem, mají nižší riziko úmrtí na rakovinu. Studie, kterou provedla the Harvard School of Public Health na 118 000 obyvatelích prokázala, že lidé, kteří každý den konzumují hrst ořechů, mají nižší pravděpodobnost úmrtí.
- Vlašské ořechy jsou číslo 1 mezi antioxidačními potravinami. Obsahují nejsilnější typy antioxidantů a to ve velkém množství a ve vysoké kvalitě.
- Jsou dobrým pomocníkem proti stresu a pomáhají v boji proti vysokému tlaku, který stres, kromě jiného, způsobuje.
- Pomáhají zlepšovat zdraví u lidí, kteří trpí diabetes. Tuk v nich obsažený, je v malém množství prospěšný pro naše tělo. Každodenní konzumace 1/4 šálku vlašských ořechů může pomoci snížit hladinu inzulínu.
- Některé studie poukazují na to, že pravidelná konzumace vlašských ořechů může pomoci snížit riziko výskytu kardiovaskulárních chorob a to díky tomu, že ořechy snižují hladinu špatného cholesterolu v těle.
- Vlašské ořechy podporují mužskou plodnost. Vědci UCLA ve své studii poukazovali na zlepšení kvality, motility a vitality spermií u mužů, kteří každý den konzumovali 75 gramů vlašských ořechů.
- Výzkumy provedené v Řecku zjistily, že extrakt z vlašských ořechů podporuje aktivitu na buněčné úrovni v oblasti výstavby kostí. Hlavním důvodem je polyfenol kyselina ellagová, který ořechy obsahují a jenž má schopnost pomáhat při stavbě kostí.