Dušené zelí s těstovinami

Zelí je ve spojení s těstovinami skvělou kombinací, kterou si nejlépe užijete v našem receptu.

Potřebujeme:

  • 1 hlávka zelí (60 dkg)
  • 1 cibule
  • 10 dkg tuku, sůl
  • 30 dkg širokých nudlí nebo těstovinových kolínek, popř. flíčků

Postup:

Zelí nastrouháme, podlijeme slanou vodou a asi 10 minut podusíme. Pak je scedíme a necháme dobře odkapat. Na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme scezené zelí a dusíme do měkka. Osolíme, malinko opepříme, okořeníme tlučeným kmínem. Zelí dusíme bez podlévání, a když je měkké, přidáme scezené vařené těstoviny. Pokrm dusíme dál na tuku. Je to dobré a syté jídlo.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X