Bez černý

Bez černý je nezaměnitelný keř, který má velký význam zejména v lidovém léčitelství. Zatímco dříve rostl na každém kroku, dnes může být hledání bezových keřů náročnější. V kuchyni se dává přednost bezu černému. V jižním Německu jsou známé koláčky z bezu. Jde o květní okolíky smažené v těstíčku. Plody se zpracovávají na kompot. Bez obsahuje kromě vitaminu B také vitamín C a A. Kvete od konce května až do začátku července. Plody je možné sbírat koncem srpna až do konce září.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X