Kyselina fulvová je přírodní zázrak, který může podpořit naše zdraví

Víte, co je kyselina fulvová? Je to silná organická složka, která se nachází ve vodě, půdě a horninových segmentech. Nabízí fantastické zdravotní výhody, ale není příliš známá, jelikož se teprve nedávno přišlo s metodami, jak ji účinně izolovat. Fulvové kyseliny jsou rodinou organických kyselin, přírodních sloučenin a složek humusu (což je organická součást půdní hmoty). Jsou podobné huminovým kyselinám, přičemž rozdíl mezi nimi tkví v obsahu uhlíku a kyslíku, kyselosti, stupněm polymerace, molekulové hmotnosti a barvě. Tato přirozená látka je dnes již volně dostupná ve formě koncentrátů, které lze užívat či přidávat do pokrmů. Představíme si její nejdůležitější výhody.

1. Zlepšuje zdraví střev a imunitní funkce

Obsahuje stopové minerály, elektrolyty, mastné kyseliny a oxid křemičitý. Tyto látky podporují trávicí trakt. Mají schopnost udržovat zdravé mikrobiologické prostředí. Správné fungování trávicího systému je velmi důležité pro snížení odezvy na stres, budování imunity, regulaci chuti k jídlu a řízení hormonální produkce.

2. Pomáhá posílit trávení a absorpci živin

Elektrolyty a stopové minerály jsou nezbytné pro správné metabolické funkce, trávení a asimilaci živin. Kyselina fulvová také pomáhá snižovat výskyt zdravotních obtíží trávicího traktu, mezi něž patří průjem, zácpa či nadýmání.

3. Chrání kognitivní zdraví

Bylo vědecky prokázáno, že kyselina fulvová obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci omezit výskyt některých onemocnění, mezi něž patří Alzheimerova choroba.

4. Zlepšuje detoxikaci

Podle mnoha studií obsahuje látky, které mají schopnost na sebe vázat měď, železo a další kovy.

5. Snižuje výskyt volných radikálů způsobujících poškození organismu a záněty

Volné radikály mají zodpovědnost za zásobování našeho těla energií, za regulaci hormonů a boj proti patogenům. Příliš mnoho z nich však může urychlit proces stárnutí a vést k mnoha nemocem. Nízký přísun živin spolu s kouřením a výskytem znečišťujících látek v životním prostředí mohou zvýšit poškození volnými radikály. Kyselina fulvová je plná antioxidantů, které detoxikují naše tělo a eliminují toxiny.

6. Zlepšuje energetickou úroveň a snižuje bolest

Může zvýšit energetickou hladinu kvůli své schopnosti bojovat proti volným radikálům, snížit zánět a zvýšit příjem živin a elektrolytů.

7. Podpora zdravé kůže

Podle některých studií může kyselina fulvová chránit kůži a pomáhat při léčbě podráždění a ran způsobených vyrážkou či ekzémy. V časopisu Journal of Clinical, Cosmetic and Investigative Dermatology byla publikována studie, která ukázala, že doplnění kyseliny fulvové může zlepšit příznaky spojené s ekzémem.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X