Pro 4 osoby potřebujeme:
- 350 g pšeníčné mouky (typ 1050)
- 150 g pšeničného celozrnného šrotu (typ 1700)
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 lžičku mořské soli
- 1 lžíci medu
- 1/8 I miéka
- 1/8Ivody
- 50 g másla nebo neztuženého rostlinného tuku
Dále:
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce sezamových semen
- olej na vymazání
Postup přípravy:
1. V míse smícháme mouku, sušené droždí, mořskou sůl a med.
2. Přidáme mléko, vodu, máslo nebo rostlinný tuk a koření; vypracujeme vláčné těsto.
3. Přikryjeme & necháme kynout na teplém místě 30 minut.
4. Ještě jednou propracujeme a vytvarujeme malé placky.
5. Poklademe na pomazaný plech.
6. Potřeme mlékem a posypeme sezamovými semeny.
7. Pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C, vyjmeme a podáváme teplé nebo studené.