Bobkový list

Bobkový list dříve nosili římští císaři na hlavě a dnes je nepostradatelnou součástí kuchyně, ve které nesmí chybět. Jako koření se trhají mladé lístky vavřínu, které se usuší. Abychom jídlům propůjčili jemnou chuť, stačí použít půl až jeden lístek. Bobkový list se používá do vařených jídel jako mnohostranné koření. Je vhodný vždy, ať už do zeleninových jídel, nákypů z obilnin, do omáček, ragú apod.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X