čaj na spaní

Nemůžete spát? Tyto 2 ingredience vás uspí

Nemůžete spát? Špatný nebo nedostatečný spánek ovlivňuje naše každodenní činnosti. Velký podíl na špatném usínání má celá řada stresorů, které se v našem životě vyskytují. Velkou roli hraje také celá řada vnějš...

Jak léčit akné s aloe vera: 2. díl

V předchozí části (Jak léčit akné s aloe vera: 1. díl) jsme vysvětlili, proč a jak aloe vera pomáhá v boji s kožním onemocněním, které trápí velkou část populace. Dnes vám představíme několik dalších přípravků,...

Jak léčit akné s aloe vera: 1. díl

Akné je dlouhodobé onemocnění pokožky a v určitém životním období postihuje skoro každého. Objevuje se na povrchu pokožky, když se póry v ní zanesou mastnými sekrecemi z mazových žláz. Tento problém většinou za...

5 rychlých léků na unavené oči

Naše oči se unaví velmi snadno, zvlášť když celý den koukáme do počítačových obrazovek nebo když čteme několik hodin v kuse, aniž bychom jim dopřáli odpočinek. Když se to stane, naše oči opuchnou a přestanou pe...

Zelí nejen ke knedlíkům

Tato někdy opovrhovaná zelenina má spoustu kladů, ale jen málo záporů. Ke kladům patří kromě známého obsahu vitamínů a minerálů například také schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny tračníku nebo ulevovat po...

Jsou semínka z jablek jedovatá?

Více než často se při přípravě koktejlů z jablek setkáváme s lidmi, kteří mixují jablka celá, včetně jader a pecek. Semínka neboli pecky obsahují spoustu živin, které bychom neměli zbytečně vyhazovat do koše. N...

Naučte se solit zdravě

To, že přemíra soli je pro organismus škodlivá, všichni víme. Tak jako jiné suroviny, má i sůl vedle záporů i své klady. Ty spočívají v udržování rovnováhy tekutin v těle a krevního tlaku, v úpravě chuti mnohýc...

Světlé i temné stránky pití čaje

Čaj dokáže zklidnit i povzbudit, často nás zahřeje v chladných dnech a někteří si bez něj nedovedou představit ani jediný den. I přesto, že se jedná o nejpopulárnější nápoj po celém světě, jen málokdo zná jeho ...

Skořici využijeme nejen v kuchyni

Skořicovník cejlonský je strom, ze kterého velmi důvěrně známe jeho kůru. Ta je využívána v potravinářství čili v našich kuchyních, ale také při výrobě likérů a ve vinařství. Nejznámější jsou dva druhy skořicov...

Máte nervy? Dejte si třezalku

Bylina sv. Jana, čarovník, krevníček, prostřelenec, svatojánská bylina. To všechno jsou lidové názvy pro třezalku tečkovanou, kterou naleznete především na teplých místech. Pokud se chcete přesvědčit, že jde sk...

Vodilka je pro nás velká neznámá

Vodilka kanadská patří mezi oblíbené léčivky v Severní Americe. Už od pradávna ji pro její léčitelské schopnosti využívali tamní indiáni. Nachází se tam především v lesích, u nás se nevyskytuje a v našem lidové...